За Нас

кои сме ние

НЕЛКОСКИ ОРГАНСКИ ФУД ДОО е мала компанија која формализира огромно семејно искуство за одгледување органски лешници во последните 10 години.

Сопственикот на ОРГАНСКА ХРАНА НЕЛКОВСКИ потекнува од семејство каде земјоделството лешници е семеен бизнис и станува традиција. За лешник имаме европски сертификат за органско производство. Објектот е сместен во свои згради од 350 метри во кои започна со преработка, кршење, скара и пакување на лешник. Компанијата е регистрирана во Министерството за земјоделство како официјален купувач на органски производи од земјоделските производители во Македонија.

Нашиот тим

Бошко Нелкоски

Викторија Јовческа

Јованчо Клечкароски

Даниел Крстаноски

Мијаил Тасески

дел од почетоците во 2016 година на Агро Регион.

Се започна со инвестиции во лешници по посетата на италијанската и хрватската фарма на лешници. Преку проектот ПУМ со Холандската амбасада испрати експерт од Холандија за да ни помогне да развиеме оригинални идеи и да ја развиваме нашата фарма. Холандската амбасада преку овој проект ни овозможи да ја посетиме Холандија во неколку компании од каде собравме искуство и знаење за барањата за холандскиот и европскиот пазар во целина. Затоа, бевме охрабрени со сето ова искуство да произведуваме путер од органски лешник.

Како започнавме

Нашите почетоци на локална телевизија во 2015 година. Збориме за производство на лешник, економска исплатливост, органско производство и многу други прашања за производството на лешник.

Сертификати

Примената на добри производни практики во нашата компајниа е важен елемент. Сакаме да обезбедиме сигурност за квалитет и следливост на производите за нашите клиенти. За таа цел нашата компанија ги обезбеди следните сертификати:

Organic Zaumfood

Органски производител по ЕУ стандард

Product Zaumfood

Органски производител по МК стандард

Product Zaumfood

Био Свис производител - нов стандард кој овозможува највисок степен на органско производство но и одговорно производство кон природата

Product Zaumfood

Халал сертификат

Organic Zaumfood

ИСО 22000 - меѓународен стандард за управување со безбедност на храна

Product Zaumfood

ХАСАП

Product Zaumfood

ИСО 22000 - меѓународен стандард за управување со безбедност на храна

Нелкоски Органик ФУД се стреми производите ЗАУМ да претставуваат производи со врвен квалитет, направени по најстроги стандарди.